www.topstars.pl

Najlepsze zdjęcia w sieci!

Bądź z nami na salonach!

Pascal Brodnicki ostrzega przed… jedzeniem mięsa!

Mistrz patelni, który promuje sieć sklepów, radzi, by nie jeść tyle mięsa…

foto: mwmedia

Pascal Brodnicki w kuchni jest wszechstronny; potrafi przygotować coś lekkiego, w sam raz dla podniebienia swojego synka, albo wyczarować pyszne danie wegetariańskie. Poza tym, musi jeszcze ugotować coś dla siebie…

Ja od dziecka jestem mięsożerny. Potrafię zjeść na raz ćwierć kilo polędwicy wołowej, nawet takiej surowej. A nasz syn jada mięso, ale – w odróżnieniu od nas – nie lubi ostrych przypraw. Gotuję więc trzy obiady: jeden dla mnie, drugi dla żony, a trzeci dla syna – mówi kucharz w wywiadzie dla „Flesza”.

Pascal przyznaje jednak, że coraz częściej je posiłki, które przygotowuje dla żony. Bezmięsne dania są zdrowsze – przekonuje.

Przez ostatnie 30 lat przemysł związany z przetwarzaniem mięsa i produkowaniem nabiału zwiększył się kilkakrotnie. 80. proc. produkcji antybiotyków trafia do hodowli wieprzowiny. Nie chcę być hipokrytą – promuję przecież sklepy, w których sprzedaje się mięso. Nie mówię, żeby nie jeść mięsa, bo sam jem. Ale warto je jeść rzadziej, za to lepszej jakości. Francuzi, jak wynika z ostatnich badań, jedzą mięso raz na trzy posiłki. A kiedyś jedli na każdy. Albo ten gluten… Pszenica nie jest już taka sama jak 30 lat temu – narzeka kucharz.
Zgadzacie się z nim?


Wpisz komentarz

Podobne posty:

/* */?>