www.topstars.pl

Najlepsze zdjęcia w sieci!

Bądź z nami na salonach!

Barciś, Mrozowska i Wolszczak gotują po niemiecku

W MAKRO Centrum Rozwoju Firm odbyło się spotkanie, którego goście mogli przekonać się, że wbrew stereotypom, kuchnia niemiecka jest różnorodna i pełna ciekawych smaków.

Wydarzenie było częścią polsko-niemieckiego festiwalu nowoczesnego sąsiedztwa „Sąsiedzi – Nachbarn 2.0”, a jego organizatorami byli firma MAKRO Cash & Carry oraz Ambasada Republiki Federalnej Niemiec.

Na spotkanie przybyli przedstawiciele Ambasady Niemiec, m.in. Pani Huberta von Fritsch, dziennikarze oraz czołowi blogerzy kulinarni, a także osobistości znane z zamiłowania do gotowania i dobrej kuchni – Grażyna Wolszczak, Monika Mrozowska oraz Artur Barciś.

Głównym punktem programu były warsztaty kulinarne prowadzone przez Grzegorza Kazubskiego i Kurta Schellera. Motywem przewodnim były szparagi. „Niemcy uwielbiają szparagi i są ich największym producentem w Europie. Co ciekawe jedzą ich tyle, że importują je również z Polski” – powiedział Piotr Adamczewski, znany felietonista tygodnika „Polityka”, autor i współautor wielu książek o tematyce kulinarnej. Pod okiem szefów kuchni goście przygotowali dwa dania: krem z białych i zielonych szparagów oraz szparagowy tort.

aka

 


Wpisz komentarz

Podobne posty:

/* */?>