www.topstars.pl

Najlepsze zdjęcia w sieci!

Bądź z nami na salonach!

Agata Młynarska pierwszy raz o swej chorobie!

Prezenterka zniknęła z anteny TVP, pojawiły się pogłoski o jej tajemniczej chorobie… Na co zachorowała Agata Młynarska?

Gospodyni programu „Świat się kręci” niedawno poważnie zachorowała. Długo nie było wiadomo, co jej dolega.

 

Przestałam słuchać siebie, bo byłam pochłonięta pracą. Bolał mnie brzuch, ale nie szłam do lekarza, bo brałam leki przeciwbólowe i na chwilę pomagało. Machnęłam na to ręką. Potem ból wrócił, ale myślałam sobie: przecież w weekend odsapnę – wyznała Agata Młynarska w wywiadzie dla „Grazii”. – Zaczęłam dbać o to, co jem, gotowałam w domu, ale nie byłam konsekwentna, bo kiedy byłam głodna, jadłam coś przypadkowego, w pracy. Już nie jadłam pięć razy dziennie jak kiedyś. Coraz gorzej się czułam, coraz częściej bolał mnie brzuch. Byłam coraz słabsza. Przestałam nawet chodzić na siłownię i uprawiać sport.

Od poniedziałku do piątku prezenterka nie myślała jednak o swoich dolegliwościach.

Rzeczywiście, kiedy wchodziłam do studia, mimo fizycznej niedyspozycji czułam się świetnie. Kiedy w studiu zapala się czerwone światełko, rzeczywistość, która cię otacza, znika. Do tego zaczynała działać adrenalina i nic mnie nie bolało. Zastanawiałam się wtedy, czy przypadkiem nie przesadzam, czy nie jestem hipochondryczką – zwierza się dziennikarka.

W końcu jednak gwiazda trafiła do szpitala.

Kiedy mój tata zaczął mieć problemy z sercem, ilość stresów była już tak duża, że wylądowaliśmy w tym samym szpitalu – tata na kardiologii, a ja na gastrologii – mówi Agata Młynarska.

Oczywiście dziennikarka chciała zaraz wracać do pracy… Na szczęście trafiła na lekarkę, która nie pozwoliła gwieździe przerwać leczenia.

Wszystko wskazywało na to, że to jest nieswoiste zapalenie jelit, ale pani profesor chciała zrobić jeszcze inne badania. Okazało się, że trzeba zrobić operację pęcherzyka żółciowego, a zaraz po niej kolejną, poszerzania dróg żółciowych. Pani profesor przychodziła do mnie i mówiła: „Musi się pani pogodzić z tym, że brzuch potrzebuje czasu. To nie jest program na żywo”. No i spędziłam w szpitalu 25 dni. W tym czasie na podstawie badań genetycznych stwierdzono, że mam nietolerancję glutenu.

Dziś gwiazda nie może żyć jak kiedyś – musi jeść co trzy – cztery godziny, jej posiłki składają się z gotowanych składników, których nie można odgrzewać czy zamrażać. Okazuje się jednak, że gwiazda wykorzysta swoje doświadczenia, by wspólnie z dietetykiem napisać poradnik.

Może komuś przydadzą się moje doświadczenia? – zastanawia się Agata Młynarska.


Wpisz komentarz

Podobne posty:

/* */?>